duminică, 13 decembrie 2009

Era atat de frig de frig ca-mi inghetau pana si gandurile nerostite. Insa tu, ai venit inarmat cu o tona de speranta si o duzina de zambete si mi-ai zis:"Hai sa pescuim soarele!" Ti-ai scos undita si , cu miscari fine, manduind-o ca pe o bagheta magica, ai inceput sa pescuiesti. Am vrut sa tip, sa-ti spun ca e stupid, dar ai facut un semn subtil iar eu am tacut si m-am resemnat. "Dumnezeule, asta e pura nebunie. Cum sa pescuiesti soarele?" am gandit. Apoi l-am vazut. Stralucea mat si nedefinit in mainile tale. L-ai curatat de solzi si i-ai redat stralucirea. Mi-ai dat sa musc o bucata de soare, iar de atunci in mine e lumina si caldura mereu. Si gheata s-a topit iar gandurile mi s-au dezghetat. Si-ti multumesc ca mi-ai dat o bucata de soare!

2 comentarii:

Florin spunea...

Ti-aduci aminte, cand pe-atunci, zilnic practic, stateam si priveam la berzele incovoiate de bebelusii pe care ii transportau. Si credeai ca sunt nebun si ca nu vad bine. Din orgoliu poate, sau cine stie de ce, ti-am dat un binoclu sa le vezi mai bine. Dar tu tot nu le vedea. Asa ca te-am dus mai sus. Pe-un nor ratacit. Acolo ti-am dat un telescop, eu stiu, dar nici asa nu le-ai vazut. Asa ca, m-am dus pana in debara de unde am scos o arma cu plasa, am venit inapoi.
Am asteptat un moment, pana cand am zarit una ca era in raza de actiune, si am tras in ea. Cu niste franghii facute din atomi de titan ti-am adus barza cu tot cu bebelus si..ai tipat cum ca e ratusca cea urata. Atunci, totul s-a topit, iar eu m-am dus inapoi in tara lui Andrei, unde, si azi, pescuiesc broaste raioase...

aliz spunea...

Foarte frumos! ŞI mulţumesc pentru alăturare .:)

Ce cauti tu, cu ciubotele tale, in sufletul meu?